Kolme syytä, miksi YouTube-videomainonta on tehokasta brändimainontaa

YouTubesta on kasvanut hiljalleen markkinoijien lempilapsi, kun kyseessä ovat tehokkaimmat digitaalisen mainonnan brändikanavat.

Tuoreet, vain YouTubelle uniikit kohdennustavat avaavat monen eri alan yrityksille uusia mahdollisuuksia vahvistaa omaa brändiä kaikkein kuumimmassa kohdeyleisössä. Tarkan kohdentamisen lisäksi YouTube on myös kustannustehokas mainosalusta, joka tarjoaa ainutlaatuisen huomioarvon monipuoliselle yleisölle.

Jatka lukemista, niin me kerromme kolme syytä, miksi jokaisen yrityksen kannattaa ottaa YouTube yhdeksi digitaalisen markkinoinnin alustakseen.

1. YouTuben kohdennustavat ovat ylitse muiden

Kuvitellaan, että työskentelet kiinteistövälityksen parissa. YouTube-mainontaa pystytään kohdentamaan monipuolisesti esimerkiksi:

  • Omistusasunnon omistajille
  • Juuri remonttia suunnitteleville
  • Asunnon ostoa harkitseville
  • Juuri koulusta valmistuneille
  • Henkilöille, jotka ovat juuri hankkineet tai ovat hankkimassa kissan tai koiran.

Kun nämä kohdennustavat yhdistetään tietyistä verkkosivuista kiinnostuneisiin, voidaan puhua jopa timanttisen kovasta kombinaatiosta!

Lisäksi mainonta voidaan kohdentaa esimerkiksi Tampereen alueella henkilöille, jotka omistavat asunnon ja ovat kiinnostuneita Etuovi ja Oikotie-sivustoista, sekä kilpailevien välitysliikkeiden verkkosivustoista. Tuosta kohderyhmästä löytyy varmasti muutama sata juuri tällä hetkellä asunnon myyntiä harkitsevia henkilöitä.

YouTube

2. YouTubessa on parempi huomioarvo kuin muissa videomainosalustoissa

YouTube on videomainosalustana merkittävästi tehokkaampi, kuin esimerkiksi televisio. Television ensimmäinen haaste on se, että katsoja jää harvoin television ääreen oikeasti katsomaan mainoksen. Televisiomainontaa on myös mahdotonta kohdentaa tarkasti juuri sinun yrityksesi potentiaalisille asiakkaille.

YouTuben saama huomioarvo perustuu ensimmäiseen viiteen sekuntiin, jonka aikana käyttäjä tuijottaa intensiivisesti näyttöä ja vähintäänkin odottaa, että voi ohittaa mainoksen. Tuon viiden sekunnin ajan mainostajalla on aikaa vakuuttaa katsoja jatkamaan mainoksen katselua. Kaikista loistavinta on tässä se, että mikäli katsoja kuitenkin haluaa ohittaa mainoksen, et maksa tästä viiden sekunnin mainosnäytöstä Googlelle penniäkään!

Tilaa blogitiedote suoraan sähköpostiisi!

3. YouTubessa saat ilmaista näkyvyyttä

Kuten mainittu, Google on mainostajan kannalta siitä mukava alusta, että se veloittaa mainostajaa vain silloin, kun kohdeyleisö tekee mainosalustassa halutun toimenpiteen.

Hakusana– ja Display -mainonnassa toivottu toimenpide on klikkaus, jolloin mainonnan hinta määrittyy klikkausten määrän perusteella. YouTube-mainonnassa se on mainosvideon katselu.

YouTubessa voit mainostaa puskurimainoksilla tai In-Stream-mainoksilla:

Puskurimainokset

Puskurimainokset ovat lyhyitä, enintään kuuden sekunnin pituisia videomainoksia, joita näytetään videoiden yhteydessä videon alussa tai tietyssä kohtaa videota. Puskurimainoksia ei voi ohittaa, ja ne veloitetaan mainostajalta 1 000 näytön hintatarjouksen mukaan Google Display -mainosten tavoin.

In-Stream-mainokset

In-Stream -videomainokset näytetään YouTubessa videoiden yhteydessä joko videon alussa tai tietyssä kohtaa videota. In-Stream -videomainoksen pituudella ei ole rajoitusta, mutta sen voi ohittaa kuuden sekunnin jälkeen.

Google veloittaa mainostajaa ainoastaan, jos käyttäjä katsoo mainosvideota yli 30 sekuntia tai klikkaa mainosvideon toimintakehotetta. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät, jotka ohittavat mainoksen, ovat mainostajalle ilmaista näkyvyyttä! Toteutuneissa mainosnäytöissä veloituskin on keskimäärin vain 1–4 senttiä.

Kuvittele, että olet kohdentanut mainoksen näkymään tarkasti oikealle kohderyhmälle, joka tuijottaa intensiivisesti kännykkänsä ruutua – ja parhaassa tapauksessa sisäistää videosi sisällön: maksat mainostajana tästä vain pari hassua senttiä!

Käytetäänkö teidän yrityksessänne jo YouTube-videomainontaa?

Jos YouTube-mainonnan aloittaminen herättää vielä kysymyksiä tai tuntuu hieman hankalalta, älä epäröi ottaa yhteyttä! Asiantuntijamme kartoittavat mainontanne nykytilan ja suunnittelevat yhdessä kanssasi juuri teille sopivat mainonnan ratkaisut – myös YouTubessa!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Teemu toimii MarkkinointiAkatemialla kouluttajana ja häärii myös rekry- ja virkistystiimeissä sekä myynnin Facebook-tuotevastaavana. Teemua kiinnostaa erityisesti asiakassuhteen kehittäminen ja mainonnan mitattavuus.

Teemu myös jeesii usein kollegeoitaan vaativampaa ideointia vaativissa asiakascaseissa. Vapaa-aika kuluu viisihenkisen perheen pyörittämisessä sekä hyvän ravinnon ja biohakkeroinin opiskelussa.

takaisin ylös