Hyvän Olon Akatemia auttaa terveellisissä valinnoissa

Töissä on välillä kiireistä, eikä stressiä aina voida välttää. Siksi tuemme työntekijöiden mahdollisuuksia irrottautua työstä, rentoutua, pitää huolta ihmissuhteista ja saada onnistumisen kokemuksia myös vapaa-ajallaan. Lokakuussa 2018 lanseeraamme työntekijöiden käyttöön jälleen uuden henkilöstöedun eli Hyvän Olon Akatemian. Sen toimintaperiaate on yksinkertainen: työntekijät voivat valita erilaisia konkreettisia hyvinvointitavoitteita ja saavat niissä onnistuttuaan rahallisen bonuksen.

MarkkinointiAkatemia panostaa yhä enemmän työntekijöiden hyvään oloon ja rentoutumiseen

Aiemmin keväällä kirjoitin blogiin toimiston alakerran kuntokeskuksessa järjestettävästä lounastreenistämme, jonka organisointi oli ensimmäisiä työtehtäviäni uudessa työssäni MarkkinointiAkatemialla. Olen opiskellut johtamisen rinnalla työhyvinvointia, ja olin tyytyväinen ja ilahtunut, että pääsin näin pian soveltamaan opintojani käytännössä. Pian edellisen blogitekstin julkaisun jälkeen sain työpöydälleni toisen työhyvinvointiin liittyvän projektin, joka vetäminen oli oikea unelmieni täyttymys.

Juhlimme elokuun alussa MarkkinointiAkatemian 5-vuotissynttäreitä. Samassa yhteydessä julkistettiin koko kesän ajan kehittelemäni henkilöstöetujen uudistus. Henkilöstöedut olivat jo aiemmin hyvällä tasolla, mutta nyt niihin lisättiin vielä pari leveliä lisää.

Perinteisten lounaskortin, kulttuuri- ja liikuntaetujen, kouluttautumismahdollisuuksien ja sairaan lapsen hoitopalveluiden lisäksi tarjoamme nykyään muun muassa unikoulukonsultaatiota pienten lasten vanhemmille, kotiin kuljetettua ruokakassi- ja reseptipalvelua sekä harrastusklubeja, joissa työntekijät voivat kerätä porukan haluamaansa aktiviteettiin ja saada harrastamiseen firman taloudellista tukea.

Hyvän Olon Akatemia tukee monipuolisesti henkilöstön hyvinvointia

Lempilapseni ja suurin ylpeyden aiheeni on uusi hyvinvointikannustinjärjestelmämme, Hyvän Olon Akatemia, joka käynnistetään tällä viikolla. Hyvän Olon Akatemian toimintaperiaate on yksinkertainen: työntekijät voivat valita puolivuosittain kolme hyvinvointitavoitetta ja saavat niissä onnistuttuaan rahallisen bonuksen.

Keräsin tavoitteisiin mahdollisimman monipuolisesti hyvinvointia parantavia elementtejä, joihin kuuluu sekä fyysisiä, sosiaalisia että henkisiä tavoitteita. Työkuormituksesta palautumisen osa-alueita ovat muun muassa psykologinen irrottautuminen, rentoutuminen sekä taidonhallintakokemukset. Olen ottanut näitä kaikkia mukaan tavoitteisiin.

Hyvä elämä rakennetaan pienillä valinnoilla

Kaikki eivät saa urheilusta samaa tyydytystä ja rentoutumisen tunnetta kuin minä, toiset eivät koe lukemista millään tavalla itselleen palauttavana toimintana ja joku taas käyttäisi kaiken vapaa-aikansa vapaaehtoistyöhön ilman kannustimiakin. Uskon kuitenkin, että jokainen löytää taulukosta itselleen tavoitteen, jolla omaa hyvinvointia voi parantaa.

Monissa yrityksissä maksetaan bonusta hyvin haastavien tavoitteiden saavuttamisesta, kuten maratonin juoksemisesta. Päätimme kuitenkin jättää tällaiset vaativat tavoitteet Hyvän Olon Akatemian ulkopuolelle, sillä tahdomme korostaa, että pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus elämänlaatuun ja hyvinvointiin, jos ja kun niistä tulee pysyviä tapoja.

Jokainen onnistuminen lisää hyvinvointia

Mielestäni työ ja muu elämä kuuluvat niin läheisesti yhteen, että on mahdotonta puhua hyvinvoinnista vain työssä. Siksi pidänkin työhyvinvoinnin käsitettä hieman kyseenalaisena. Tahdon tavoitella yleistä hyvinvointia mahdollisimman monella elämän osa-alueella ja kannustaa myös muita samaan. Yhdellä alueella saadut onnistumisen kokemukset siirtyvät toiselle alueelle. Näin eri elämänalueiden onnistumiset vaikuttavat toisiinsa positiivisesti ja rikastavat toisiaan.

Mirka Riikonen

Mirka toimii MarkkinointiAkatemialla henkilöstöhommissa ja viimeistelee samalla kauppatieteen opintojaan. Työhönsä intohimolla suhtautuva Mirka on kiinnostunut erityisesti työhyvinvoinnista ja työnantajakuvan kehittämisestä. Vapaa-aikaansa Mirka käyttää seikkailukisojen, suunnistuksen ja street-tanssin parissa – sen verran kuin kahden lapsen työssäkäyvänä ja opiskelevana äitinä ehtii.

takaisin ylös