JTK-Sähkö viisinkertaisti liikevaihdon ja tuloksen vuodessa tehokkaan digimarkkinoinnin avulla

Helsinkiläinen sähköalan yritys JTK-Sähkö kaipasi digitaaliseen markkinointiin kumppania, jonka myötä verkkosivuston liidimäärät saataisiin kasvuun. MarkkinointiAkatemia astui mukaan kuvioihin huhtikuussa 2018 ja uusien verkkosivujen sekä tehokkaan mainonnan tuloksena alle neljässä kuukaudessa yhteydenottoja sateli verkkosivuston kautta yli 60 kappaletta.Vuodessa meidän liikevaihtomme ja tulos viisinkertaistui yhteistyön myötä”, JTK-Sähkön omistaja ja toimitusjohtaja Jani Korttila iloitsee.

JTK-Sähkö

Uudet verkkosivut saivat puhelimen pirisemään

Ennen yhteistyön aloittamista JTK-Sähkön markkinointia hoiti toimitusjohtaja itse. ”Meillä oli verkkosivut ostettu sieltä mistä halvimmalla sai ja rävelsin itse Facebook- ja Google-mainonnan parissa. Google Ads ei tuottanut ja tuntui hankalalta, joten markkinoinnin ulkoistaminen tuntui luonnolliselta ratkaisulta”, Korttila kuvailee lähtötilannetta.

Yhteistyö aloitettiin Google Ads -mainonnalla ja hakukoneoptimoinnilla, mutta pian päätettiin rakentaa kokonaan uudet, näyttävämmät ja hakukoneystävällisemmät verkkosivut. Verkkosivut valmistuivat nopeasti ja vain muutaman kuukauden jälkeen Korttila soitti MarkkinointiAkatemian yhteyshenkilölleen Ari Vileniukselle: ”Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Puhelin soi jatkuvasti ja yhteydenottoja satelee verkkosivuilta!” Korttila hehkutti puhelimessa.

Aikaisemmat verkkosivut eivät sijoittuneet Googlessa JTK-Sähkölle tärkeillä hakusanoilla lainkaan, mutta uusien verkkosivujen ja hakukoneoptimoinnin myötä useammilla hakusanoilla saavutettiin palkintosijoja muutaman kuukauden aikana. Esimerkiksi hakusana “sähköhuolto helsinki” sijoittui aikaisemmalta sijalta 30 Googlen ykkössivulle sijalle 5. Lisäksi hakukoneoptimoinnilla on saatu kasvatettua JTK-Sähkön näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa noin 100 prosenttia viimeisen vuoden aikana.

Orgaanisten hakujen kautta tulleita yhteydenottoja tuli alle neljässä kuukaudessa 14 kappaletta. Yhteensä yhteydenottoja verkkosivujen kautta tässä ajassa tuli yhteensä 63 kappaletta, joista 41 kilahti Google Ads -mainonnan ansiosta.  (Tulokset ajalta 1.1.-18.4.2020.)

Facebook-mainonnalla puolestaan vahvistettiin brändinäkyvyyttä ja JTK-Sähkön tunnettuutta. Kaikkiaan mainokset ovat tavoittaneet relevanttia kohdeyleisöä reilusti yli 200 000 yksittäistä henkilöä, näyttökertojen kivutessa lähes kahteen miljoonaan. Mainosvideoiden toistoja puolestaan on tullut yli 140 000 kpl. Mainonnan kautta tulleita liidejä on tipahdellut tasaisesti yhteensä 12 kappaletta. (Tulokset ajalta 1.1.2019-16.6.2020.)

Maailmaa ravistelleen kuluneen koronakevään aikana ei pistetty markkinointia säppiin, vaan päinvastoin haluttiin vahvistaa brändinäkyvyyttä Googlessa. Huhtikuussa 2020 startattiin Display-mainonta, joka onnistui erinomaisesti: mainonnan kautta liikennettä verkkosivustolle tuli yli 3000 kävijää, joista poiki kymmenen yhteydenottoa! Näyttökertoja mainonnalle ehti kertyä tässä ajassa yli puoli miljoonaa. (Tulokset ajalta 1.4.-22.6.2020.)

Tehdään se mitä luvataan, laadusta tinkimättä

Sähköalan palveluita tarjoavan yrityksen yksi tärkein digitaalisen markkinoinnin osa-alue on paras mahdollinen verkkopresenssi ja hakukonelöydettävyys. Kun sähkömiehen palveluiden tarve yllättäen iskee, kuluttajat tutkivat ja etsivät tietoa ensimmäisenä hakukoneista vertaillen eri palveluntarjoajia sekä hintoja. Jotta digitaalinen markkinointi olisi tuloksellista ja kustannustehokasta, on olennaista hyödyntää oikeita kanavia oikea-aikaisesti. ”On ollut hienoa, että yhteyshenkilömme Ari on aina myynyt vain sellaisia digimarkkinoinnin palveluita, joita oikeasti tarvitsemme ja sanonut suoraan, mikä ei ole kannattavaa. Siitä iso kiitos!”, Korttila kuvailee.

”Muutenkin MarkkinointiAkatemialla on aina tehty se mitä on luvattu ja keskitytään laatuun. Raportit Ari selventää aina puhelimessa auki, jotta ymmärrän, miten mainonta on tuottanut ja mitä toimenpiteitä on tehty”, Korttila summaa yhteistyön tuloksia.

Haluatko dominoida Googlessa parhailla palkintopaikoilla tai saada somemainonnan tahkoamaan liidejä yrityksellesi? Jätä viesti ja asiantuntijamme on sinuun pikimiten yhteydessä – suunnitellaan yhdessä onnistunut digimarkkinoinnin paletti saavuttamaan haluamasi tavoitteet!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

takaisin ylös