4 + 1 syytä ottaa suojattu yhteys käyttöön verkkosivustolla

Yhä suurempi osa verkkosivustoista käyttää SSL-sertifikaatilla suojattua yhteyttä. Suojatun yhteyden tunnistat verkkosivuston URL-osoitteesta. Suojattua yhteyttä käyttävän sivuston nettiosoite alkaa aina https-merkkijonolla. Jos yhteys ei ole suojattu, on sivuston osoite http-alkuinen.

Kerron tässä tekstissä viisi hyvää syytä, miksi myös sinun on syytä ottaa suojattu yhteys käyttöön verkkosivustollasi.

1. Chrome varoittaa käyttäjiä sivustoista, jotka eivät käytä suojattua yhteyttä

Tammikuun 2017 aikana Google on ottanut käyttöön ominaisuuden, jossa Google Chrome -selain varoittaa verkon käyttäjää aina, kun hän on siirtymässä sivustolle, joka ei käytä suojattua yhteyttä. Koska Chrome on maailman suosituin selain, tämä johtaa suurella todennäköisyydellä kävijämäärien merkittävään laskuun sellaisilla sivustoilla, joilla yhteyttä ei ole suojattu.

2. Googlen hakukone suosii suojatun yhteyden sivustoja

Suojattu yhteys on yksi tekijöistä, jotka vaikuttavat hakutulosten järjestykseen Googlen hakukoneessa. Mikäli sivustollasi on käytössä suojattu yhteys, se nousee suuremmalla todennäköisyydellä ensimmäisten hakutulosten joukkoon.

3. Herätät kävijöissä luottamusta

Suojattu yhteys tarkoittaa, että ulkopuoliset ei pääse tarkastelemaan kävijöiden liikkeitä sivustolla. Jos liikennettä ei ole suojattu, voidaan esimerkiksi sivuston lomakkeilla jätettyjä tietoja vakoilla. Tämän estäminen on tärkeää erityisesti sellaisilla sivustoilla, joissa kävijät jättävät syöttävät lomakkeisiin esimerkiksi maksuväline- tai osoitetietoja. Mikäli haluat sivustosi herättävän kävijöissä luottamusta, on suojattu yhteys syytä ottaa käyttöön.

4. Suojattu yhteys on ilmainen, maksat vain käyttöönotosta

Tarjoamme hosting-asiakkaillemme Let’s Encrypt -sertifikaatilla suojatun yhteyden ilman juoksevia kustannuksia. Suojatun yhteyden käyttöönotto edellyttää meiltä toimenpiteitä, ja siksi veloitamme asennuksesta edullisen kertamaksun. Uusilla hosting-asiakkaillamme suojattu yhteys sisältyy hosting-palvelun hintaan, sillä toimenpiteet voidaan hoitaa osana hosting-palvelun avausta.

+1. Sivustosi voi pian toimia nopeammin suojatulla yhteydellä

Tällä hetkellä suuri osa verkkoliikenteestä toimii HTTP1.1-protokollan avulla. Kehitteillä kuitenkin on uusi HTTP2-protokolla, jonka avulla verkkosivustot latautuvat nopeammin. HTTP2-protokollan käyttö edellyttää sivustolta aina suojattua yhteyttä.

HTTP2:n kehitystyö on vielä kesken. Seuraamme aktiivisesti HTTP2:n kehitystä ja huolehdimme, että se on hosting-asiakkaidemme saatavilla heti, kun protokolla on valmis käytettäväksi.

 

Haluatko käyttöösi hosting-palvelun ilmaisella suojatun yhteyden sertifikaatilla?

Ota yhteyttä!

Heini Lindfors

Jutun kirjoittaja työstää MarkkinointiAkatemialla sisältöjä muun muassa kotisivuille ja kampanjasivuille. Hallitsee myös hakukoneoptimoinnin salat.

takaisin ylös